Finden Sie alles, was Sie über den eMAG Marketplace brauchen

Durchsuchen Sie schnell alle unsere Ressourcen, um die Informationen zu finden, die Sie benötige

Search

Cum folosești secțiunea import .XLS

0
(0)


În acest tutorial îți vom prezenta meniul Import XLS din interfața Dashboard, cu toate opțiunile disponibile pentru filtrarea rapidă a rezultatelor.

Cu ajutorul fișierelor XLS disponibile în meniul Produse, secțiunea Categorii produse, poți încărca rapid un volum mare de produse, sau poți face update la ofertele actuale în funcție de preț, stoc sau documentație.

Specificații ale fișierelor:

Numărul maxim de fișiere care pot fi procesate simultan în 30 de minute este de 3 fișiere.

Dacă încercați să încărcați un al patrulea fișier în timp ce celelalte trei sunt încă în statusul “În procesare”, veți primi un mesaj de eroare.

Dimensiunea maximă a fișierului nu trebuie să depășească 5MB

Numărul maxim de rânduri din fișierul pe care încercați să îl încărcați pe platformă nu trebuie să depășească 30.000 de rânduri.

Atentie! Dacă încercați să încărcați un fișier care depășește limitele de mai sus, statusul importului va fi “Import eșuat”.

Dacă accesezi meniu Import XLS se va deschide o nouă pagină în care poți vedea lista importurilor tale, pe platforma eMAG Marketplace.  Click aici pentru a afla mai multe detalii despre Dashboard.

Zona de filtrare din partea de sus a paginii, îți permite să afișezi doar importurile de care ai nevoie în funcție de mai multe criterii:

 • Utilizator – filtrează rezultatele în funcție de utilizatorul care a facut importul fișierelor .xls.

 • Data – poți selecta perioada în care ai facut importul și afișează doar rezultatele care se încadrează în intervalul ales de tine.

 • Tip import – afișează rezultatele în funcție de tipul importului pe care îl cauți: Documentare produs, Update oferte, Atach offers sau Promoții.

 • Status import – filtrează rezultatele în funcție de statusul fișierelor încărcate. Statusul importului poate fi:  Fișier invalid, In procesare, Import reușit, Import parțial sau Import nereușit, Import duplicat, Eroare tehnica.

Selectează unul sau mai multe filtre pentru a găsi fișierul de interes pentru tine și apasă pe butonul de Căutare. Rezultatele se vor filtra în funcție de selecțiile tale, iar dacă vrei să revii la afișarea standard apasă pe butonul Resetează.

Mai jos, în lista importurilor poți vedea istoricul importurilor pe care le-ai făcut până acum și detaliile despre fiecare în parte.

 • Id – reprezintă id-ul unic de identificare al fiecărui import pe platforma eMAG Marketplace.

 • Data – afișează data și ora la care a fost importat fiecare fișier.

 • Utilizator – este afișat numele utilizatorului care a făcut modificări sau a importat produse prin fisierul xls, de regulă apare numele companiei tale.

 • Nume fișier – afișează numele pe care l-ai atribuit fișierului încărcat.

 • Tip import – indică tipul importului pe care l-ai făcut, ce poate fi actualizare documentație produse, oferta produse, sau atașare alte oferte prin asociere de PNK sau EAN.

 • Status import – îți arată statusul atribuit fiecărui import .xls, după încărcarea lui pe platforma eMAG Marketplace.

 • Procesate – aici poți vedea rapid, numărul total de produse adăugate sau actualizate cu succes.

 • Erori – iți afișează numărul de produse din fișier, ce nu au fost adăugate din cauza unor erori identificate.

 • Atenționări – aici vezi numărul total de produse respinse, pentru care ai fost atenționat.

 • Acțiuni – conține opțiunea de descărcare a fișierelor .xls pentru a putea vedea erorile care au împiedicat importul cu succes al produselor tale, atunci când importul a fost parțial sau respins.

De asemenea, deasupra listei de import, ai la dispoziție patru opțiuni rapide pentru încărcarea și generarea de filiere .xls, pe care le găsești și secțiunea Categorii produse.

Acestea sunt:

 • XLS upload – accesează acest buton și încarcă fișierul tău cu produse pe platforma eMAG Marketplace.
 • Update oferte – îți generează fișierul specific pentru actualizarea ofertelor produselor tale, în funcție de categoria acestora
 • Update prețuri – apăsând acest buton, vei genera fișierul pentru actualizarea prețurilor produselor tale din categoria selectată
 • Update stocuri – generează fișierul de actualizare a stocului de produse, dintr-o anumită categorie

Dacă întâmpini situații neprevăzute, îți recomandăm să folosești Mesageria, secțiunea Contactează Marketplace și să ceri ajutorul colegilor noștri, în funcție de departamentul specific situației întâlnite. Click aici – Cum să iei legătura cu noi

Butonul Mergi la Categorii Produse te direcționează în meniul Produse, secțiunea Categorii produse unde ai disponibile toate tipurile de fișiere pe care le poți genera, pentru produsele tale.

Aici vei putea să descarci rapid fișierele .xls în funcție de categoriile la care ai acces.

Te invităm să te urmărești și la celelalte tutoriale din secțiunea eMAG Academy, unde vei afla mai multe detalii despre cum să adaugi produse pe platforma eMAG Marketplace folosind importul .xls.

 

Spor la vânzări!

 

 

 

Wie nützlich war dieser Artikel?

Klicken Sie auf einen Stern, um ihn zu bewerten!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bisher keine Stimme! Seien Sie der Erste, der diesen Artikel bewertet.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pentru mai multe informații, te așteptăm în Mesagerie, iar dacă dorești să discuti despre oportunități de creștere, te așteptăm în grupul de Facebook.

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE