Găsești tot ce ai nevoie despre eMAG Marketplace

Caută rapid prin toate resursele noastre pentru a găsi informația de care ai nevoie

Search

Cum obții prin aplicație codul OTP de autentificare în contul eMAG

0
(0)

În acest tutorial îți oferim informații despre:

  • Metodele de autentificare 2FA din platformă
  • Cum modifici metoda de autentificare 2FA – din contul de seller
  • Cum modifici metoda de autentificare 2 FA – din pagina de logare

Autentificarea cu doi factori (2FA) îți oferă un plus de securitate pentru contul de seller. Constant îmbunătățim platforma eMAG Markeplace și îți oferim posibilitatea de a alege metoda de autentificare preferată 2FA.

Metode de autentificare 2FA disponibile pe platforma eMAG Marketplace

Pentru logarea în contul tău de seller trebuie să introduci un cod OTP (One Time Password) care se poate genera prin două modalități:

Cum schimbi metoda de autentificare 2FA din contul de seller

Din contul tău de seller ai posibilitatea să modifici tipul de autentificare 2FA utilizat la logare. Poți comuta opțiunile astfel încât să alegi opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. Opțiunea cu cod OTP prin SMS este cea implicită pe care o utilizezi mereu până la noi modificări.

Pentru a folosi codul OTP prin aplicație la autentificare, accesează din Dashboard secțiunea Contul meu – Profil. Apasă tab-ul Permisiuni. În dreptul utilizatorului tău apasă butonul Acțiuni și se va deschide o nouă fereastră.

Aici se va afișa metoda preferată de logare prin SMS. Apasă link-ul click aici și se va deschide o secțiune în care trebuie să scanezi, din aplicația instalată pe telefon, codul QR.

Introdu codul OTP din aplicație și apasă Validare OTP. Dacă ai introdus un cod corect, atunci 2FA prin aplicație devine principala metodă de autentificare.

Cum schimbi metoda de autentificare 2FA din zona de logare

Dacă folosești metoda de autentificare 2FA prin SMS și nu ai acces la numărul de telefon introdus pe platformă sau vrei să modifici rapid la 2FA prin aplicație, o poți face direct din pagina de logare.

Apasă linkul aplicație de autentificare și se va deschide imediat pagina de instrucțiuni.

Deschide aplicația Authenticator disponibilă la Google și Microsoft. Scanează codul QR și introdu-l în câmpul disponibil aici. Apasă validare OTP și te vei loga în contul tău de seller cu noua metodă 2FA.

Atenție! Poți schimba 2FA direct din pagina de logare doar dacă ai mai validat anterior un cod OTP prin aplicație cel puțin o dată (din secțiunea Contul meu-Profil).

Te invităm să urmărești și celelalte tutoriale disponibile în secțiunea eMAG Academy. Aici ai la dispoziție mai multe informații despre utilizarea platformei eMAG Marketplace.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pentru mai multe informații, te așteptăm în Mesagerie, iar dacă dorești să discuti despre oportunități de creștere, te așteptăm în grupul de Facebook.

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE