skip to Main Content

Bun venit în interfața Dashboard a contului tău de seller!

Ea reprezintă pagina principală a contului, în care sunt afișate toate datele, statisticile și opțiunile din platforma eMAG Marketplace. Este pagina în care vei petrece cel mai mult timp. De aici ai acces la toate opțiunile disponibile pentru fiecare secțiune din cont (click aici să vezi toate secțiunile meniului principal pe platforma eMAG Marketplace).

Accesarea butonului Dashboard din orice secțiune a contului, te redirecționează în pagina principală a contului.

Secțiunile afișate în Dashboard sunt:

 

1.   Meniul de opțiuni
Îl găsești în stânga paginii principale și este calea de acces la acțiunile disponibile în cont. De aici poți gestiona toate informațiile contului tău. (apasă aici să vezi cum accesezi fiecare secțiune din meniul principal).

2.  To Do List
Este zona unde vezi ce tip de acțiuni trebuie să întreprinzi cât mai curând, pentru îmbunătățirea situației contului tău. Ea îți atrage atenția asupra campaniilor (vezi aici sfaturile pentru participarea la campaniile eMAG) la care poți participa, statusul comenzilor și al stocurilor pentru produsele din platforma eMAG Marketplace, precum și asupra nivelului scăzut al indicatorilor de performanță. Intră aici pentru a afla mai multe informații despre TO DO List).

3. Statistici vânzări
Este secțiunea din centrul paginii principale unde se analizează vânzările tale actuale, comparativ cu perioada anterioară. Tot aici vezi graficul comenzilor recepționate și aflate în status : în lucru, finalizate, sau anulate, precum și graficul comenzilor  finalizate cu întârziere. Statistici vânzări este un bun instrument de observare al modului în care gestionezi procesarea comenzilor în platforma eMAG Marketplace. (Află mai multe detalii despre statisiticile contului tău, în articolul Dashboard – Statistici Vânzări)

4. Produse
Analizează totalul produselor publicate, aflate în validare și a celor respinse. Poți vizualiza fiecare categorie în parte, accesând fișierele: Publicat, Produse în validare și Documentări respinse. Pentru a vedea cum interpretezi corect toate aceste informații accesează articolul Dashboard- Produse.

5. Statistici produse
Arată atât ponderea produselor fără stoc cât și ponderea produselor care au vânzări în platforma eMAG Marketplace. Află mai multe detalii despre această secțiune în articolul Dashboard – Statistici produse.

6.  Integrare platforme
Este adresată celor care folosesc una din platformele de e-commerce cuprinse aici: PrestaShop, Opencart, WooCommerce, Magento2, Shopify, Magento și poți utiliza una din extensiile dezvoltate special de eMAG, pentru a-ți putea integra produsele din site-ul tău, pe platforma eMAG Marketplace. Te invităm să aflii mai multe detalii despre integrarea platformelor în articolul Dashboard- Integrare platforme.

7. Sănătatea contului
Prezintă starea actualizată a sănătății contului tău și afișează rezultatele pentru fiecare indicator de performanță monitorizat. Indicatorii sunt calculați în urma rezultatelor contului tău, pentru luna anterioară și luna în curs. Află aici mai multe detalii despre Sănătatea contului și indicatorii de performanță.

În secțiunea eMAG Academy găsești tutorialele dedicate fiecărei zone din pagina principală, care te vor ajuta să gestionezi mai ușor informațiile afișate aici.

Spor la vânzări!